Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Peugeot 2008

De nieuwe Peugeot 2008 is zowel leverbaar met benzine- en dieselmotoren als met elektrische aandrijving. De elektromotor heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een 50 kWh accupakket. De overige krachtbronnen zijn de 1.2 PureTech benzine- en 1.5 BlueHDi dieselmotorn. Beiden zijn er in verschillende versies, waarbij de krachtigsten standaard een achttraps automaat hebben.

Audi SQ8 TDI

Het absolute topmodel van de Audi Q8 is de SQ8 TDI, wat aangeeft dat hij een dieselmotor heeft. Deze is voorzien van twee uitlaatgasturbo s en een elektrische compressor. De V8 heeft een vermogen van 435 pk en een koppel van 900 Nm, meer dan welke dieselmotor dan ook. Zoals te verwachten is Quattro vierwielaandrijving standaard, maar ook onder meer luchtvering en elektrisch instelbare dempers.

Porsche 718 Spyder

Naast de gesloten Porsche 718 Cayman GT4 is er ook de open versie 718 Spyder. Ze hebben dezelfde techniek, maar de Spyder wijkt qua uiterlijk meer af van het model waar hij op gebaseerd is. Deze Boxster heeft een andere achterzijde dan de Spyder. Van de zes cilinders wordt de helft uitgeschakeld bij lage motorbelasting.

Porsche 718 Cayman GT4

Porsche biedt de 718 Cayman in de tijdelijke uitvoering GT4. Hij heeft een sportieve inborst met een vierliter zescilinder boxermotor, welke is afgeleid van de krachtbron uit de 911. Deze heeft een vermogen van 420 pk en koppel van 420 Nm. De achterspoiler zorgt voor een met de helft toegenomen neerwaartse druk.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik