Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Mercedes EQB

Het koetswerk van de EQB is in basis hetzelfde als dat van de GLB met brandstofmotor. Aan de dichte grille en andere verlichting kun je zien dat het om de EQB gaat. De EQB 250 heeft een vermogen van 190 pk, bij de EQB 350 4Matic is dat 272 pk. De laatste heeft zoals de naam al zegt vierwielaandrijving.

Peugeot 2008

Autoconcern Stellantis tekent een overeenkomst met lithiumonderneming Vulcan. Het fusiebedrijf van Fiat-Chrysler en PSA wil hiermee de toevoer van batterijen voor de komende jaren veilig stellen. Het Australische Vulcan zegt gebruik te maken van geothermische energie om lithiumhydroxide te produceren. Daarbij vindt geen gebruik van fossiele brandstoffen en minimaal van water plaats.

Skoda Karoq

De middelgrote Skoda suv Karoq krijgt een aantal wijzigingen. De facelift is licht en behelst veranderde bumpers en opdeling van de rijdagverlichting. Standaard is een digitaal instrumentarium met 8 inch scherm. De Virtual Cockpit met 10,25 inch scherm heeft vijf weergavemogelijkheden. Met Wireless Smartlink-techniek worden smartphones draadloos verbonden met Apple CarPlay of Android Auto.

Lamborghini Aventador

Lamborghini Automobili gaat de CO2-uitstoot van haar auto s halveren. Dat moet al halverwege dit decennium gebeuren. Het Italiaanse sportautomerk ontwikkelt daarvoor hybride-uitvoeringen van haar modellen. De start valt te beurt aan het sportieve topmodel Aventador. Daarna zijn de suv Urus en tenslotte de Huracan aan de beurt.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik