Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Lamborghini Sian Roadster

Automobili Lamborghini presenteert de Sian in de open uitvoering Roadster. De hybride supersportauto is een limited edition met de 6,5 liter V12 en een elektrische krachtbron. De laatste functioneert tot een snelheid van 130 kilometer per uur, waarna de benzinemotor het overneemt. Het systeemvermogen bedraagt 819 pk en de topsnelheid 350 kilometer per uur.

Toyota Proace Electric

Toyota voert de bestelwagen Proace, die in feite dezelfde auto is als de Peugeot Expert. Het is daarom logisch dat hij nu ook in elektrische versie leverbaar is. Deze Proace Electric is leverbaar vanaf 35.995 euro exclusief belastingen en subsidies. De auto is er in veel varianten waaronder een met dubbele cabine en met open laadbak. Er is keuze tussen een 50 of 75 kWh Batterijpack.

Mercedes A-klasse

Wereldwijd werden er door Mercedes-Benz in het tweede kwartaal 457.711 auto s verkocht. Dat gaat om een daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 20 procent. Dat de pijn niet gelijk wordt verdeeld blijkt uit de veranderingen in verschillende regio s. Mercedes-Benz boekt een verkoopstijging van bijna 22 procent in China. Het gaat om 207 duizend exemplaren, dus niet veel minder dan de helft van het totaal. Andere belangrijke afzetmarkten zijn Europa en de VS waar de verkoopdaling 46 respectievelijk 22 procent bedragen..

Renault Clio E-Tech Hybrid Business

De Renault Clio E-Tech Hybrid is er nu ook in Business-uitvoering. De prijzen starten bij 21.890 euro voor het Zen-instapniveau. De E-Tech-aandrijflijn is ontwikkeld voor hybride aandrijving, waarbij ook voorzieningen zijn aangebracht op het gebied van terugwinning van rem-energie.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik