Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Tesla Model 3

Tesla is een relatief kleine auto-onderneming, maar qua beurswaarde staat hij op de vijfde plek. Op de eerste plek bevindt zich Toyota met een waarde van 195 miljard dollar. De waarde van Volkswagen is minder dan de helft daarvan. De concerns die de top vijf volmaken zijn Daimler, General Motors en Tesla. De waarde van de laatste bedraagt 46 miljard dollar.

Volvo XC90 B5

De B bij de Volvo XC90 B5 staat voor Brake Energy Regeneration. De mild hybrid-techniek zorgt met een slimme starter-generator voor het opslaan van energie. Dat gebeurt in een kleine accu. De elektriciteit ontlast de brandstofmotor door het ondersteunen van het accelereren.

Alfa Romeo Stelvio

De Alfa Romeo Stelvio krijgt een lichte facelift en onderhuidse wijzigingen. Het interieur is voorzien van een nieuw infomediasysteem, Dat is voorzien van een 8,8 inch aanraakscherm, dat naar eigen inzicht is te configureren en in te delen.

BMW X1

BMW sluit een overeenkomst met het Limburgse bedrijf VDL Nedcar voor de komende tien jaar. Goed nieuws, omdat met het bestaande contract de productie van onder meer de X1 in 2022 afloopt. Nedcar is een Nederlandse autobouwer die alleen BMW als klant heeft. Om die afhankelijkheid te verminderen is Nedcar in gesprek met andere fabrikanten.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik