Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Toyota RAV4

Toyota presenteert de bedrijfswagenversie van haar suv RAV4. Zoals gebruikelijk heeft deze RAV4 Van geen zijramen achter, alleen voorstoelen en een tussenschot voor de vlakke laadvloer. Naast de reguliere versie met benzinemotor is er ook een hybride-uitvoering.

Aston Martin DB11

Aston Martin heeft een nieuwe productielocatie in St Athan in Wales. Deze is officieel geopend door de premier van Wales. Het is de productielocatie van de DBX, de eerste SUV van het Britse merk. Het is ook de basis van waaruit de elektrificatie van modellen van Aston Martin plaats vindt.

Volkswagen Touareg

Suv s liggen onder vuur, mede doordat hun omvang voor meer uitstoot zorgt. Die zou tot een kwart hoger liggen dan bij reguliere modellen. De populariteit is echter nog steeds stijgende. In de VS is het aandeel de helft. Dat is hoger dan in Europa, maar Volkswagen verwacht volgend jaar dat haar omzet al voor tweevijfde van haar suv s komt.

Renault Espace

Renault  presenteert de Espace met onderhuidse vernieuwingen. Het betreft onder meer techniek om de auto zelfrijdend te maken. Daarmee blijft de auto op snelwegen zelfstandig tussen de lijnen en remt en accelereert hij. De slimme matrix-led-verlichting voorkomt dat tegenliggers in de lichtbundel komen. Er zijn geen wijzigen bij de benzine- en dieselmotoren.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik