Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Renault Captur

Renault staat in de verkooplijst van november op de tweede plek. Het marktaandeel is bijna acht procent, wat overigens wel een behoorlijke achterstand is op de twaalf procent van nummer een Volkswagen. De belangrijkste Renaults zijn de Captur en Clio waarvan ongeveer hetzelfde aantal van ruim 800 stuks zijn verkocht.

Cupra Formentor

De Cupra Formentor is beschikbaar met een aantal motorversies. Aan de top staat een 2.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 310 pk. Deze ligt in de Formentor VZ, wat staat voor Veloz, snelheid in het Spaans. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 4,9 seconden en de begrensde topsnelheid is 250 km/h. Daarnaast zijn er plug-in hybrides met elektromotor en 1.5 TSI-benzinemotor.

Toyota Highlander

Toyota Highlander is een zevenpersoons hybride suv die nu ook naar Europa komt. Het model is leverbaar vanaf 59.995 euro en is altijd voorzien van permanente All-Wheel Drive en de meest recente infotainment- en rijhulpsystemen. De 2.5 Hybrid-aandrijflijn heeft een gezamenlijk vermogen van 248 pk.

Renault Zoe

Renault sluit haar momenteel grootste fabriek in Frankrijk. In Flins worden nu nog de eigen Zoe en de Micra van zustermerk Nissan gebouwd. De locatie zal zich toeleggen op nieuwe taken op het gebied van nieuwe aandrijflijnen, met name elektrische. Daarnaast gaat men zich toeleggen op onderzoek op het gebied van milieu en duurzaamheid. Hierbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld hergebruik van accupakketten en het volledige recyclen van auto s.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik