Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Volvo XC40

De milde hybride techniek van de Volvo XC40 is vernieuwd. Daarmee is de B4 efficienter en komt er een nieuwe B3 die de T3 met turbo vervangt. Het vermogen van 163 pk blijft gelijk, maar door de komst van de elektromotor met 14 pk is de acceleratie van 0 tot 100 km/h met 8,4 seconden iets hoger.

Renault Trafic

De nieuwe Renault Trafic is met een groter aantal motoren leverbaar. Er is keuze uit vier Blue dCi-dieselmotoren met vermogens tussen 110 en 170 pk. Standaard zijn een start/stop-systeem en handmatige versnellingsbak, bij de sterkste motoren is er ook de mogelijkheid een EDC-automaat te bestellen.

Ford Fiesta

Ford facelift de Fiesta waarbij hij voor het eerst led-koplampen heeft. In het interieur vind je een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel en verschillende rijhulpsystemen. Deze hebben de benamingen Local Hazard Information en Wrong-Way Alert. Dat staat voor gevaren op de gekozen route respectievelijk attentie tegemoetkomende spookrijder.

Hyundai Genesis GV60

Niet voor ons land bestemd, maar interessant genoeg is de Genesis GV60. De volledig elektrische auto van het premiummerk van Hyundai heeft als novum dat hij herkent wie de eigenaar is. De GV60 heeft een infraroodcamera in de B-stijl die in staat is om gezichten te herkennen. Daarmee opent de auto alleen voor mensen die vooraf via die camera zijn geregistreerd.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik