Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Renault Espace

De nieuwe Renault Espace Is een verlengde uitvoering van de Austral. Daarmee Is het een groot formaat suv, terwijl zijn voorgangers nog ruimteauto s waren. De Espace heeft een lengte van 4,72 meter en is er met plaats voor vijf of zeven inzittenden. Hij beschikt over een 1,2-liter driecilinder met een vermogen van 130 pk en koppel van 205 Nm en twee elektromotoren. Deze hebben vermogens van 70 en 25 pk, de laatste is een starter-generator. Het systeemvermogen bedraagt 200 pk.

Volkswagen ID.3

De vernieuwde Volkswagen ID3 is er in twee uitvoeringen. De standaardversie heeft een accupakket met een netto-capaciteit van 58 kWh en de Pro S-versie een met 77 kWh. Beide versies hebben een elektromotor met een vermogen van 204 pk. Daarnaast staan in de toekomst een nieuwe basisversie met een kleiner accupakket op het programma. Net als bij de grotere ID.4 en ID.5 wordt de GTX de sportieve topversie.

Hyundai KONA Electric

De nieuwe Hyundai Kona Electric is herkenbaar aan doorlopende ledstrips. Deze bevinden zich voor en achter en de laatste zijn in de spatborden verwerkt. Deze tweede generatie is behoorlijk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. De lengte nam toe met 15 centimeter, wat vooral de beenruimte achter ten goede komt. De Electric heeft een volledig digitaal dashboard met een 10,25 inch scherm. De auto is leverbaar als Short Range met een vermogen van 136 pk en een accupakket van 39,2 kWh. De respectievelijke cijfers van de Long Range zijn 204 pk en 64 kWh.

Rolls Royce Wraith Black Arrow

De Rolls Royce Wraith Black Arrow is de laatste coupé met twaalf cilinder van het Britse merk. De auto valt op met zijn gele accenten bij de zwart-grijze kleur. In het interieur is nog meer gebruik gemaakt van de kleur knalgeel, waaronder de voorstoelen en het stuurwiel. In het interieur vind je verder Black Wood deurbekleding, Thunderbolt Speedform stoelen en een Starlight Headliner met ruim tweeduizend glasvezel sterren. De Black Arrow wordt in een beperkte oplage van twaalf stuks gebouwd.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik