Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Citroen C4 X

Naast de standaard Citroen C4 is er een carrosserievariant onder de naam C4 X. De X staat voor een combinatie van verschillende carrosserievarianten, te weten fastback, sedan en crossover. Hij is een stuk groter dan de gewone C4 met zijn lengte en wielbaisi van 4,60 respectievelijk 2,67 meter. De bagageruimte heeft een inhoud van 510 liter.

Donkervoort D8 GTO

Het Nederlandse sportautomerk Donkervoort betreedt de Amerikaanse markt. Dat is opmerkelijk, want de huidige levertijd bedraagt rond twee jaar. De reden volgens woordvoerster Amber Donkervoort is de aanhoudende vraag uit de VS. De Bespoke Imports Group in Florida draagt zorg voor de afbouw, verkoop en onderhoud van de auto s.

Hyundai Genesis G90

De Genesis G90 kan gezien worden als het topmodel van het Hyundai-concern. De imposante limousine is er ook in een verlengde LWB-versie. Hij heeft in thuismarkt Zuid-Korea een 3.5 liter V6 met twee turbo s met een vermogen van 375 pk en koppel van 520 Nm. Tot de exportmarkten behoort in ieder geval niet ons land.

Jeep Grand Cherokee

De nieuwe Jeep Grand Cherokee is leverbaar vanaf 85.400 euro. De prijzen zijn een stuk gunstiger dan die van zijn voorganger door de beschikbare krachtbron. De huidige is er namelijk met de plug-in hybride aandrijflijn waar veel minder bpm voor geldt dan voor een V6 en V8. De auto heeft een twee liter viercilinder turbomotor en het totale vermogen en koppel bedragen 375 pk respectievelijk 637 Nm.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik