Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Renault 5 E-Tech Electric

De prodcutieversiew van de Renault 5 concept uit 2021 staat nu op de autoshow van Geneve. De prodcutieversiew van de Renault 5 concept uit 2021 staat nu op de autoshow van Geneve. Het is een geslaagd ontwerp, waarin je natuurlijk duidelijk de oer-5 van een halve eeuw geleden herkent. Dat was immers een doorslaand succes met zijn fraaie driedeurs-lijn, front en schildbumpers. Later verscheen hij met vijf deuren, wat het huidige model ook kenmerkt. De benaming is 5 E-Tech Electric en zal er in tegenstelling tot concurrent 208 van Peugeot alleen in elektrische versie zijn. Maar daarnaast heeft Renault nog de gefacelifte versie van de Clio. De 5 is met zijn lengte van 3,92 meter een stuk groter dan zijn verre voorganger, maar dat geldt voor alle auto s in dit B-segment.

Lexus UX 5 deurs SUV

De Lexus wijzigt de compacte suv UX naast die met hybride aandrijflijnen ook als elektrische 300e. De Lexus wijzigt de compacte elektrische suv 300e. In het inerieur vind je vernieuwde displays met een - afhankelijk van de uitvoering - 8 of 12,3 inch digitaal instrumentarium en een 7 of 12,3 inch infotainment scherm. De UX 300e heeft een krachtbron met een vermogen van 204 pk en koppel van 300 Nm en een accupakket van 72,8 kW. De laatste is bij introductie leverbaar vanaf 53.995 euro voor de basisuitvoering. De andere uitvoeringen zijn de Business Line, Luxury Line en Executive Line.

MG Cyberstar in Geneve

De MG Cyberstar is samen met de Renault 5 de primeur van de autoshow van Geneve. De MG Cyberstar is samen met de Renault 5 de primeur van de autoshow van Geneve. Het honderdjarig bestaan daarvan is niet het feest dat je bij de eens meest beroemde autobeurs ter wereld verwacht. Op dit voor autofabrikanten ook neutrale terrein was de verscheidenheid aan merken in het verleden enorm. Daaronder ook de meest exotische als Koenigsegg en Pagani en in een ver verleden het Zwitserse Monteverdi. De laatste editie was van 2019, toen een klein aantal automerken afwezig was. Nu is het echter andersom, naast MG en Renault staan er op de sterk gekrompen beurs slechts een handjevol.

Renault Scénic E-Tech 5 deurs SUV

De Renault Scenic E-Tech Electric is uitgeroepen tot de Auto van het Jaar-2024. De Renault Scenic E-Tech Electric is uitgeroepen tot de Auto van het Jaar-2024. Hij behaalde 329 punten, niet veel meer dan de 308 punten die de BMW 5-serie in de wacht sleepte. Als dat model er meer had zou gehad dat de eerste titel in de historie voor het Duitse merk hebben opgeleverd. Dat geldt niet voor Renault dat met de eerste Scenic van 1997 de titel behaalde. Momenteel is de Scenic puur elektrisch, terwijl de BMW 5-serie dat niet is, de elektrische versie heet i5. Renault behaalde de titel al in 1965 met de 16 en in 1981 met de 9, in 1990 en 2006 met de Clio en in 2003 met de Megane.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik