Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Honda Civic Type R Limited Edition

De Type R Limited Edition is een gelimiteerde oplage van de snelste Civic. De motor is de 2.0 VTEC met Turbo met een vermogen van 320 pk en koppel van 400 Nm. De acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt 5,7 seconden in beslag. Standaard heeft hij lichtgewicht onderdelen en is gewicht bespaard door middel van kuipstoelen.

DS E-Tense

Tot nog toe was de E-Tense een concept, maar DS presenteert een productiemodel. Hij wordt volgende week onthuld, maar er is alleen een teaservideo vrijgegeven. Daar komt de naam E-Tense voorbij. Daarmee wordt aangegeven dat er een stekkerhybride of een elektrische versie leverbaar wordt. Het model lijkt in tegenstelling tot de bestaande DS3 en DS7 Crossback een sedan of hatchback te worden.

Maserati MC20

Maserati presenteert in mei een supersportwagen, waarvan de naam nu bekend is. Deze luidt MC20, wat staat voor Maserati Corse en het jaar van presentatie. In eerste instantie heeft hij een brandstofmotor maar later volgt een elektrische versie.

Kia Sorento

Kia presenteert een nieuwe oplage van haar grote suv Sorento. De Europese uitvoering debuteert op de autoshow van Geneve. De auto heeft een voornamere uitstraling dan zijn voorganger. Er wordt veel gebruik gemaakt van chroom, zowel aan de voorzijde en aan de zijkanten achter.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik