Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

BMW i4 eDrive40

De BMW i4 eDrive 40 heeft een elektromotor die de achterwielen aandrijft. De acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt 5,7 seconden in beslag en de topsnelheid is begrensd op 190 km/h. De auto is uitgerust met een 80,7 kWh accupakket en standaard zijn onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, adaptieve dempers en luchtvering. Als optie is een M-onderstel leverbaar.

Toyota Land Cruiser

Toyota baseert de nieuwe Land Cruiser op het nieuwe TNGA-platform, Dat staat voor Toyota New Global Architecture, waarbij de modulariteit het mogelijk maakt vierwielaandrijving toe te passen. Een van de voordelen van het platform is de gewichtsafname van rond 200 kilogram.

Volkswagen Multivan

De nieuwe Volkswagen Multivan is zoals gebruikelijk de personenversie van de Transporter. De nieuwste oplage is gebaseerd op het flexibele MQB-platform van het Volkswagen-concern. De Multivan heeft een lengte van net geen vijf meter met de mogelijkheid van twee decimeter meer bij de lange versie. Hij valt op met de vlakke koplampunits die we van de Golf kennen.

BMW 4-serie Gran Coupe

BMW presenteert de tweede oplage van de 4-serie Gran Coupe. Zoals verwacht heeft hij de prominent aanwezige grille van de coupe en cabriolet. Bij introductie is de auto leverbaar als 420iA, 430iA, M440iA xDrive benzineversies en de diesel 420d. De lengte nam met bijna 15 centimeter toe wat vooral de achterpassagiers ten goede komt.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik