Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Porsche Macan

Het topmdoel van de Porsche Macan is de GTS met 2.9 biturbo V6. Deze heeft een vermogen van 440 pk. De Macan S heeft dezelfde motor met 380 pk. Aan de basis staat de versie met 2.0 viercilinder turbo met 265 pk.

Audi RS Q e-tron

Audi gaat deelnemen aan de Dakar-rally met de RS Q e-tron. Dat zorgt voor een primeur, want nooit eerder werd de rally verreden met een auto met elektrische aandrijflijn. Audi deed dat wel al in de niet minder beroemde 24 uur van Le Mans. De auto heeft zowel op de voor- als achteras een motor generator unit en daarnaast nog een die als generator fungeert.

McLaren 765LT Spider

McLaren presenteert de open versie van de 765LT onder de bekende aanduiding Spider. Zoals gebruikelijk bij het Britse merk verraadt de modelnaam het vermogen van 765 pk. Dat wordt geproduceerd door een 4.0 V8 biturbo, die daarmee een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 2,8 seconden mogelijk maakt. De topsnelheid is 330 km/h.

Kia EV6

De Kia EV6 is het eerste model van het Koreaanse merk dat uitsluitend als elektrische auto is ontwikkeld. Hij staat op het Electric-Global Modular Platform dat zich kenmerkt door zijn geheel vlakke bodem. De EV6 is leverbaar met accupakketten van 58 en 77,4 kWh en met zowel achter- als vierwielaandrijving.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik