Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza is van buiten licht maar in het interieur flink gewijzigd. Het dashboard bestaat uit zachter aanvoelend soft-touch-materiaal. Het infotainmentsysteem is er met twee schermen van 8,25 en 9,2-inch. Een met leer bekleed stuurwiel is standaard, behalve op de Style waar hij optioneel is. De Ibiza is er alleen met benzinemotoren in vijf vermogensvarianten. Daaronder de 1.0 TGI die ook op aardgas rijdt.

Renault Arkana

Renault presenteert onder de naam Arkana haar eerste suv-coupe. Het is met zijn lengte van 4,57 meter en wielbasis van 2,72 meter de grootste suv die Renault in Nederland levert. De grotere Koleos maakt ook deel uit van het Franse programma. Op motorisch gebied is er geen keuze, alle uitvoeringen hebben de E-Tech Hybrid-aandrijflijn.

SEAT Leon Sportstourer

De SEAT Leon Sportstourer is met nieuwe motoren leverbaar. Het zijn de 1.0 TSI en 1.0 eTSI benzinemotoren met beiden 110 pk. De laatste is de mild-hybride met een starter-generator en een DSG-automaat met zeven versnellingen. De nieuwe dieselmotor is de 2.0 TDI met 115 pk die is gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak.

Skoda Fabia

Skoda introduceerde eind vorige eeuw de Fabia in het B-segment. Nu is het de beurt aan de vierde oplage, die qua vooraanzicht op de laatste Octavia aansluit. De basis wordt gevormd door het modulaire MQB A0-platform van het Volkswagen-concern. De Fabia groeit daarmee in de lengte tot 4 meter 11. De binnenruimte werd ook groter door de met vijf centimeter toegenomen breedte en de bijna tien centimeter langere wielbasis. De bagageruimte heeft een inhoud van 380 liter.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik