Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Mercedes GLB 5 deurs SUV

Mercedes-Benz geeft de GLB en haar zustermodel GLA een facelift. De onderhuidse aanpassingen gelden voor beide versies. De benzinemotoren zijn voortaan altijd mild-hybride. Het verschil tussen de GLA en GLB is dat de laatste bijna een kwart meter langer is. Zijn lengte bedraagt 4,65 meter en de wielbasis 2,83 meter. Dat is een decimeter langer dan de GLA, waardoor er ruimte is voor een optionele derde zitrij. Daarmee is deze GLB een zevenzitter.

Mercedes GLA 5 deurs SUV

Mercedes-Benz brengt een facelift aan bij haar meest compacte suv GLA. Naast de facelift zijn er ook wijzigingen aan de binnenzijde en is de standaarduitrusting verbeterd. De GLA is herkenbaar aan gewijzigde bumpers en indeling van voor- en achterlichten. Daarnaast heeft de GLA voortaan altijd in de carrosserie-kleur meegespoten wielkastranden. De GLA heeft standaard comfortstoelen, draadloos Android Auto en Apple CarPlay en een 360-graden camera.

Silence S04 3 deurs Hatchback

Silence is een Spaanse onderneming van compacte elektrische auto s.  De S04 is naast 45 km/h voertuig ook als gewone auto leverbaar. Daarbij is de topsnelheid overigens wel beperkt met zijn 90 km/h. De auto beschikt over een stereo systeem dat wordt aangestuurd door een smartphone. Standaard heeft de S04 een multifunctioneel stuurwiel. Specifiek kenmerk zijn de verwijderbare accu s, die aan weerszijden van de auto als een soort trolley zijn ingebouwd. De capaciteit van elk accupakket bedraagt 5,6 kW.

Cupra Born 5 deurs Hatchback

Cupra presenteert twee nieuwe versies van haar elektrische hatchback Born. De Impulse is een sportieve versie met zijn standaard sportonderstel. De auto heeft een 58 kWh accupakket en het vermogen bedraagt 204 pk en daarmee heeft hij een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 7,3 seconden. De Born Edition is een rijk aangeklede versie met een meerprijs van 2.000 euro. Daarvoor heeft hij onder meer een navigatiesysteem en een aantal geavanceerde rij-assistentiesystemen alsmede een achteruitrijcamera en verkeersbordherkenning.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik