Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Toyota Corolla

Toyota inclusief haar dochtermerken was in 2022 wereldwijd de grootste autofabrikant. Inclusief de merken Daihatsu, Hino en Lexus gaat het om bijna tien en half miljoen exemplaren. De voorsprong op nummer 2 Volkswagen groeide tot 2,6 miljoen. Het bestverkochte automodel was ook een Toyota. Van deze Corolla zijn 1,12 miljoen exemplaren verkocht. Toyota claimt dat de Corolla ook de meest verkochte auto in de geschiedenis is, maar dan gaat het om twaalf generaties. De Volkswagen Kever blijft het meest verkochte automodel.

Mazda CX-90

De overtreffende trap van de range Mazda suv s is de CX-90. Dat blijkt al uit de drie zitrijen, waarmee de CX-90 plaats biedt aan tot acht inzittenden. Hij deelt een aantal eigenschappen met de CX-60, waaronder de aandrijving. Het gaat om een plug-in hybride aandrijflijn met een 2,4 liter viercilinder motor met een vermogen van 327 pk en koppel van 500 Nm. Daarnaast is er een mild-hybride 3.3 zes-in-lijn benzinemotor met 345 pk en 500 Nm.

Land Rover Range Rover Velar

Land Rover presenteert een gewijzigde Range Rover Velar. Hij is herkenbaar aan zijn nieuwe Pixel ledkoplampen met specifieke nieuwe indeling. Dat geldt ook voor de achterlichten en de grille en bumpers. De Velar is als vanouds leverbaar met diverse krachtbronnen. Het belangrijkste motorische nieuws geldt voor de de plug-in hybride P400e. De bestaande tweeliter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 300 pk en elektromotor met 143 pk heeft een grotere accu. Deze heeft nu een capaciteit van 19,2 kWh.

Opel Vauxhall Astra GSe

De modellen van Opel worden in het Verenigd Koninkrijk gevoerd door Vauxhall. Het programma van het Britse zustermerk bood in het verleden ook sportieve modellen van het Australische Holden. Daarvoor in de plaats introduceert Vauxhall nu de Astra GSe. De letters staan voor Grand Sport Electric en laten zien dat elektrificatie niet ten koste hoeft te gaan aan sportiviteit. In het geval van de GSe gaat het om een plug-in hybride aandrijflijn met een turbomotor met een elektromotor.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik