Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

MG 4 5 deurs Hatchback

De MG 4 behaalt in november een marktaandeel van bijna 1,5 procent. De MG 4 behaalt in november een marktaandeel van bijna 1,5 procent. Daarmee bereikt het de elfde plek. Deze maand zijn 28.362 auto s op kenteken gezet, 1,8 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar. De MG komt tot een aantal van 420 stuks, waarmee deze elektrische auto op dat gebied alleen de Tesla Model Y en 3 en de Volvo XC40 voor zich moet dulden. MG als merk staat op de dertiende plaats.

Opel Corsa 5 deurs Hatchback

De gefacelifte Opel Corsa is er elektrisch, maar ook met benzinemotoren. De gefacelifte Opel Corsa is er elektrisch, maar ook met benzinemotoren. Daaronder nieuwe mild-hybride versies die onder de noemer Corsa Hybrid worden aangeboden. Hij heeft de beschikking over 1.2-driecilinders. Deze is er naar keuze met een vermogen van 100 pk en koppel van 205 Nm en dito 136 pk en 230 Nm. Standaard is een zestraps automaat met dubbele koppeling met daarin een 28 pk en 55 Nm sterke elektromotor.

Toyota Tacoma

De nieuwe Toyota Tacoma is de vierde generatie van de mid-size pickup. De nieuwe Toyota Tacoma is de vierde generatie van de mid-size pickup. Bij ons is alleen de kleinere Hilux bekend. De krachtbron is altijd een 2,4-liter viercilinder benzinemotor. Er is ook een hybride versie. De auto staat op het TNGA-F global truck platform, dat ook vor de grotere Tundra en Sequoia gebruikt wordt. Naast reguliere versies zijn ook de TRD Off Road, TRD Sport en Trailhunter leverbaar.

Porsche Panamera

Porsche wijzigt haar limousine Panamera zeer ingrijpend. Porsche wijzigt haar limousine Panamera zeer ingrijpend. Hij is herkenbaar aan de meer geprofileerde motorkap en de koelsleuf boven de kentekenplaat en koplampen met matrix-led technologie. Aan de achterzijde springt de smalle lichtstrip in het oog. Opvallende technische vernieuwingen zijn de luchtvering en de verhoogde positie van de auto bij stilstand voor het makkelijker in- en uitstappen. Het optionele Porsche Active Ride-veersysteem houdt de carrosserie neutraal in bochten en laat de auto desgewenst in de bocht hangen zoals bij een motorfiets.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik