Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Audi A3 Sportback

Audi presenteert de A3 in eerste instantie als Sportback, wat wil zeggen vijfdeurs hatchback. Het vorige model was er ook als driedeurs, limousine en cabriolet, waarbij de eerste zeker niet terugkeert. De A3 kan op snelwegen semi-autonoom rijden. De krachtbronnen zijn 1.0 en 1.5 TFSI benzinemotoren en de 2.0 TDI dieselmotor in twee vermogensvarianten.

Polestar 2

De Polestar 2 is zoals je kunt verwachten het tweede model van het nieuwe Zweedse merk. De Polestar 1 was echter een concept van een hybride en de 2 is een volledig elektrisch model. Hij heeft twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 300 kW (408 pk) en een 78 kWh accupakket. Standaard zijn onder meer led-koplampen en een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel.

Aston Martin Valhalla

Aston Martin presenteert de Valhalla, waarin een nieuwe 3.0 V6 benzinemotor ligt. Het is voor het eerst in ruim een halve eeuw dat Aston Martin een eigen motor ontwikkelt .Hij wordt gecombineerd met plug-in hybridetechniek met verschillende mogelijkheden voor elektro-ondersteuning. De Valhalla zal met de krachtigste versie worden uitgerust.

Volkswagen Golf GTI

Alle Volkswagen Golfs van de eerste tot de huidige achtste hebben een GTI-versie. Het is de sportieve versie met bij de huidige GTI een 2.0 TSI benzinemotor met een vermogen van 245 pk en koppel van 370 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en optioneel een 7-traps shift-by-wire DSG. De GTI is herkenbaar aan onder meer honingraatgrille, sideskirts, een achterskirt en dakspoiler.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik