Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Hyundai Genesis GV60

Niet voor ons land bestemd, maar interessant genoeg is de Genesis GV60. De volledig elektrische auto van het premiummerk van Hyundai heeft als novum dat hij herkent wie de eigenaar is. De GV60 heeft een infraroodcamera in de B-stijl die in staat is om gezichten te herkennen. Daarmee opent de auto alleen voor mensen die vooraf via die camera zijn geregistreerd.

Renault Mégane

Nadat Renault vorig jaar aankondigde het aantal banen te verlagen gebeurt dat nu weer. Toen ging het om 14.000 en nu 2.000 banen. De oorzaak is de lagere verkoop en daarmee productie van auto s als gevolg van de coronacrisis, maar daar komt dit jaar het chiptekort bij. Extra nadeel ten opzichte van andere Europese fabrikanten is de afhankelijkheid van de Europese markt, die langzamer herstelt dan de Chinese en Amerikaanse.

Peugeot e-Partner

De Peugeot e-Partner is zoals de e al aangeeft een elektrische auto. Deze bedrijfsauto is leverbaar vanaf 26.090 euro exclusief btw. De e-Partner is er in twee uitvoeringen en twee lengteversies. Hij is voorzien van een 50 kWh-accupack en een elektromotor met en vermogen van 100 kW en koppel van 260 Nm.

Volvo V90 Cross Country

Volvo wordt door haar Chinese moederbedrijf Geely Holding naar verluid naar de Zweedse beurs gebracht. De opbrengst moet 17 miljard euro opleveren, bijna twaalf keer het bedrag dat Geely in 2010 aan toenmalig eigenaar Ford Motor Company op tafel legde. Een eerdere beursgang in 2018 ging niet door vanwege de handelsoorlog tussen de VS en China.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik