Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

BMW M3 Touring

Voor het eerst biedt BMW de M3 in een stationcar uitvoering. Die heeft vanzelfsprekend de naam Touring en hij is herkenbaar aan de grote nieren van de 4-serie. De M3 heeft een zescilinder M TwinPower Turbo benzinemotor met een vermogen van 510 pk en koppel van 650 Nm. De motor is gekoppeld aan een achttraps M Steptronic transmissie.

Peugeot 408

Peugeot presenteert met de nieuwe 408 een nieuwe vijfdeurs hatchback. Hij valt op door zijn scherpe belijning met de al bekende vorm van voor- en achterlichten. De 408 heeft een lengte van 4,70 meter met een grote wielbasis van bijna 2,80 meter. Dat resulteert in ruim bemeten plaats voor de achterpassagiers.

Toyota RAV4

Toyota brengt een aantal wijzigen aan bij de populaire suv RAV4. Het gaat onder meer om een nieuw multimediasysteem. Dat heeft een nieuw 10,5 inch scherm met een hoge resolutie. De RAV4 heeft smartphone-integratie met Android Auto en Apple CarPlay. Het communiceren met de auto is eenvoudiger met het doen van de melding Hey Toyota met een verzoek.

Fiat 500X

De 500X krijgt een facelift die aanknoopt bij de elektrische 500e. Die laatste is totaal nieuw en heeft prominent 500 op de voorplecht staan. Dat geldt nu ook voor de gefacelifte 500X. De Hybrid heeft een 1.5 viercilinder benzinemotor met 130 pk en een 20 pk sterke elektromotor en een 48V-systeem.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik