Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Land Rover Range Rover

Land Rover presenteert een nieuwe oplage van haar oermodel Range Rover. Dat was een halve eeuw geleden het enige Range Rover model en staat nu aan de top van een uitgebreid gamma. De auto is weer als zodanig herkenbaar, maar is ook imposanter dan ooit te voren. Qua krachtbronnen is er ruime keus. In eerste instantie is hij leverbaar met benzine- en dieselmotoren en als plug-in hybride en mild hybride. Later volgt een volledig elektrische versie.

MG ZS EV

De gefacelifte versie van de MG ZS EV valt vooral op door zijn grille. Deze oogt meer dan voorheen als een geheel met de bumper. In tegenstelling tot de originele versie bevindt de laadklep zich niet centraal maar aan de zijkant van het achthoekige MG-logo..In het interieur valt het los op de middenconsole geplaatste 10,1-inch infotainmentsysteem op.

Tesla Model 3

Tesla heeft een mega-order van autoverhuurbedrijf Hertz van 100.000 auto s. Voor elk autobedrijf is dat een gigantisch aantal, maar zeker voor het relatief kleine Tesla. Het gaat om een omzet van omgerekend 3,6 miljard euro. Het betreft in principe de Model 3, die zowel in de Verenigde Staten als in Europa worden ingezet.

Volkswagen ID.3

De Europese autoverkoopcijfers over de eerste drie kwartalen liggen op een hoger niveau dan vorig jaar. De grootste twee concerns boeken een stijging van ruim acht procent vergeleken met vorig jaar. De Volkswagen Groep bracht het tot een verkoop van ruim 1,8 miljoen exemplaren en Stellantis tot ruim 1,5 miljoen. Nummer drie Renauit daalde echter met 6,5 procent tot ruim 800 duizend.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik