Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Ford Focus

Ford is genoodzaakt de productie van de Focus tijdelijk stil te leggen.  Het gaat om de fabriek in het Duitse Saarlouis wegens gebrek aan chips..Eerder was dat het geval in de VS als gevolg van tekort aan halfgeleiders . Daar hebben ook andere fabrikanten waaronder Honda en Daimler mee te maken.

Nissan Qashqai

Nissan is ver met de ontwikkeling van een geheel nieuwe Qashqai.  Of het uiterlijk weer aanknoopt bij voorgaande modellen is nog niet bekend maar ligt wel voor de hand. Nissan geeft al wel onderhuids nieuws vrij. De auto krijgt de beschikking over twee nieuwe aandrijflijnen. Het gaat om een benzinemotor met milde hybride en de e-Power hybride zonder stekker.

Peugeot e-208 en e-2008

Peugeot maakt de elektrische e-208 en verwante e-2008 meer bereikbaar. Er zijn nieuwe versies toegevoegd die in aanmerking komen voor een bijtelling van 12 procent. De tarieven van private lease zijn lager, de e-208 en e-2008 Active zijn er nu vanaf 425 respectievelijk 485 euro per maand bij looptijd van 5 jaar en 10.000 kilometer per jaar.

Citroen e-Berlingo Van

Citroen presenteert de volledig elektrische e-Berlingo Van. Hij is voorzien van een elektromotor met een maximaal vermogen van 136 pk en koppel van 260 Nm en een 50 kWh accupakket. Net als de reguliere versie is hij er in een lengte van 4,40 en 4,75 meter met een inhoud van 3,3 respectievelijk 4,4 kubieke meter.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik