Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

BMW 4-serie Coupe

Het is een kwestie van smaak of je hem mooi vindt, maar opvallend is de grille van de 4-serie zeker. Dat model is de coupe-versie van de BMW 3-serie, maar wijkt qua uiterlijk meer af dan ooit. De 4-serie heeft een ruim twee centimeter lager zwaartepunt. Met de versie M Sport kan nog sportiever gereden worden.

Toyota Yaris

De Yaris is sinds eind vorige eeuw het Toyota-model in het B-segment. De vierde oplage is standaard voorzien van onder meer het Toyota Safety Sense-pakket met adaptieve cruise control en automatisch grootlicht. Bij de Active-uitvoering heeft hij een achteruitrijcamera en digitale radio. Vanaf de Style zijn er smart entry en led-koplampen. De meest luxueuze is de Executive met half-lederen bekleding, head-up display en 17 inch lichtmetalen wielen.

BMW 5-serie

BMW presenteert de vernieuwde 5-serie in de bekende sedan en stationcar Touring. De facelift behelst scherper gevormde koplampunits met een nieuwe indeling, waarbij de led-units tegen meerprijs leverbaar zijn met matrixtechnologie. De gegroeide, maar qua uiterlijk bescheiden grille is goed nieuws voor wie die van de 7-serie te veel van het goede is.

Volkswagen Nivus

Volkswagen presenteert in Brazilie een nieuwe suv met de benaming Nivus. Hij is ook bestemd voor Europa, maar met zijn lengte van ruim 4 meter 20 wordt het wel druk in dit segment. Hij valt in tussen de T-Roc en T-Cross, maar heeft een schuine achterzijde. In hogere segmenten is dat al gebruikelijk, maar bij dit formaat is een zogenaamde coupe-suv een primeur.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik