Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Suzuki Swace

Suzuki is bekend van haar compacte modellen maar presenteert na de Across nu de Swace. Het gaat om een stationcar met standaard een Full Hybrid-aandrijflijn. De auto is net als de Across samen met Toyota ontwikkeld. De krachtbronnen van de Swace beschikken over een systeemvermogen van 122 pk en standaard is een e-CVT-automaat, wat staat voor elektronische Continu Variabele Transmissie.

Porsche Panamera

De vernieuwde Porsche Panamera is er in reguliere versie en als Sport Turismo. Er zijn veel motorische wijzigingen, zoals een hoger vermogen van de 4,0-liter V8 bi-turbomotor. Bij de GTS bedraagt deze nu 480 pk en bij de Turbo S 630 pk Daarnaast zijn er andere onderhuidse wijzigingen om het comfort te verhogen. Daaronder optimalisatie van de driekamer-luchtvering en het Porsche Active Suspension Management voor een beter dempingscomfort.

Kia Sorento

De Kia Sorento is een grote suv die plaats biedt aan vijf tot zeven inzittenden. Standaard heeft de bagageruimte een inhoud van 898 liter. De nieuwe Plug-in Hybrid versie PHEV heeft net als de Hybrid diverse beeldschermen waaronder een 10,25-inch voor de infotainment en een 12,3-inch digitaal instrumentarium. De van Kia bekende garantie van 7 jaar geldt ook voor het batterijpakket.

Maserati MC20

Maserati presenteert de supersportauto MC20 en maakt ook de prijs bekend. Deze is bepaald op 176.470 euro exclusief belastingen. Daar komt rond de helft aan BPM bij op grond van de door Maserati vrijgegeven CO2-uitstoot. Deze BPM is natuurlijk niet van toepassing op de elektrische versie die voor latere datum gepland staat.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik