Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Toyota Aygo

In juni hebben alle Japanse merken een plek moeten inleveren bij de autoverkopen. De afgelopen maand is de positie van Toyota gedaald van de zevende naar de twaalfde plek. Het marktaandeel daalde van 5,5 procent naar ruim 3,5 procent. Dat zegt overigens niets over de resultaten over het gehele jaar. Toyota heeft het eerste half jaar een aandeel van ruim 6 procent en is daarmee het op vier na grootste merk.

BMW X2

De gefacelifte versie van de BMW X2 heeft ledkoplampen met slecht-weermodus. Deze nemen de functie over van de mistlampen. De komst van de xDrive25e is het belangrijkste onderhuidse nieuws. Naast de versies Advantage, idem Plus, M Sport en idem X is er de M35i. Deze topuitvoering heeft een vermogen van 306 pk en koppel van 450 Nm.

SEAT el-Born

Cupra presenteert de volledig elektrische el-Born op basis van het MEB-platform. Dat is beschikbaar voor alle merken van de Volkswagen Group. Cupra is het sportieve merk van SEAT en daarmee is de el-Born voorzien van 20-inch lichtmetalen velgen, sideskirts en specifieke bumpers. De auto heeft een elektromotor met 204 pk en 62 kWh grote accupakket, bekend van de Volkswagen ID.3.

Renault Megane

De prijzen van de vernieuwde Renault Megane hatchback en Estate zijn bekend. Deze starten bij 23.490 euro met een meerprijs van duizend euro voor de Estate. Het belangrijkste nieuws is de Estate E-Tech Het is een plug-in hybride met een multi-mode transmissie zonder koppeling.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik