Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Volvo XC40

Volvo Cars heeft plannen voor een eventuele gang naar de Nasdaq beurs in Stockholm.  Volvo Cars is een dochterbedrijf van het Chinese Geely, dat in ieder geval grootaandeelhouder blijft. Het bedrijf wil nieuw kapitaal aantrekken voor de transformatie naar en ontwikkeling van een programma van uitsluitend elektrisch aangedreven auto s.

Hyundai Genesis G70 Shooting Brake

Genesis is het premiummerk van Hyundai dat nu de G70 Shooting Brake voorstelt.  Dit is een aanvulling op de modellen die al in Azie en Amerika worden aangeboden en speciaal voor Europa is ontwikkeld. Deze koetswerkvorm is met name op ons continent populair. De auto is ontwikkeld op basis van de limousine en onderscheidt zich met een ver doorgetrokken dak waardoor het laadvolume veertig procent vergroot is.

Volvo XC60

Volvo geeft haar midsize suv XC60 een aantal zichtbare en onderhuidse wijzigingen. Zo krijgt hij het van onder meer de Polestar 2 bekende Android-infotainmentsysteem. De XC 60 is herkenbaar aan zijn vernieuwde grille en voorbumper. Daarnaast zijn er nieuwe lakkleuren en lichtmetalen velgen.

Tesla Model 3

Elon Musk van Tesla kondigt aan dat zijn auto s niet meer met bitcoin betaald kunnen worden. Hij is tot inkeer gekomen na aanhoudende klachten over de enorme milieukosten van het zogenaamde minen van de bitcoin. Dat terwijl de elektrische Tesla juist als doel heeft de CO2-uitstoot te verlagen. Het aandeel Bitcoin daalde meer dan 10 procent en dat van Tesla zelfs 14 procent.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik